FMD og VareWeb

 

Farmalogg har siden forfalskningsdirektivet (FMD) trådte i kraft 9. februar 2019 angitt om et legemiddel med markedsføringstillatelse (MT) i Norge er omfattet av direktivet i en overgangsordning. Legemidler har vært merket med FMD «Ja» i Vareregisteret iht. legemiddelpakninger som faktisk er lastet opp i EU-huben og videreformidlet til NMVS (Norwegian Medicines Verfication System).

Overgangsordningen opphører 1. april 2021, og fra samme dato skal legemidler med MT merkes i Vareregisteret iht. direktivet.

Merking iht. FMD i VareWeb

Alle legemidler med MT skal fra nå av merkes med FMD «Ja» evt. «Nei» iht. direktivet. Fra 16. mars 2021 tilføres VareWeb et nytt felt i vareregistreringen slik at dere må angi FMD «Ja» eller «Nei» når dere melder inn nye legemidler med MT. Firma har ansvar for korrekt angivelse iht. FMD ved innmelding.

Produktkoder

For at apotek skal kunne skanne 2D-koder må dere løpende melde inn ev. nye produktkoder til Farmalogg. Det er ikke tilstrekkelig at produktkoden er meldt inn i EU-huben.

Dere må melde inn produktkoden i VareWeb før pakninger med ny produktkode leveres til grossist/apotek, og dere må legge ved mock-up som dokumenterer produktkoden. For nærmere beskrivelse av fremgangsmåten og dokumentasjonskrav, se FAQ om Registrering av ny produktkode/strekkode/GTIN; https://www.farmalogg.no/no/Infomasjonssider-folder/FAQ-info-sider/Registrering-av-ny-produktkodestrekkode/

Publisert: 16.03.2021
Farmalogg AS | Slemdalsveien 1 | Postboks 5070 Majorstuen | 0301 Oslo | Tlf: +47 21 62 02 00 | farmalogg@apotek.no
Personvernerklæring Copyright © 2014